Дослідникові історії Сіверщини Віктору Терлецькому - 80

11 серпня відзначив свій 80-річний ювілей краєзнавець, член Спілки письменників України Віктор Терлецький. Більш ніж піввіку його життя тісно пов’язано з Шосткинщиною. Сюди він приїхав після проходження армійської служби, тут розпочав свою педагогічну та літературну діяльність.

Перші публікації Віктора Терлецького з’явилися у місцевій газеті «Советское Полесье» далекого 1965 року. Це були статті історичної, літературної тематики. У 1995 році виходить перша його книжка – «З берегів Шосткинщини», присвячена історії рідного краю. З того часу вийшла ще низка різноманітних видань, присвячених життю і діяльності Пантелеймона Куліша, Костянтина Ушинського, Михайла Максимовича, Івана Абрамова та ін. На сьогодні у творчому доробку Віктора Терлецького 15 книжок, у числі яких «Розіллюсь по ріднім краю…», «Слово про Кобзаря», «Сіверянське коло К.Д.Ушинського», «Православний Вороніж».  Віктор Терлецький - лауреат премії ім.І.Огієнка, має визначні нагороди – медаль імені Г.Ващенка, медаль Національної академії педагогічних наук України «Костянтин Ушинський» та ін.

         Привітати відомого літератора з ювілеєм прийшли керівники міста та району, читачі, поціновувачі його таланту.  Голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк вручив Віктору Терлецькому Подяку за вагомий внесок у розвиток і збагачення національної культури, відродження та збереження культурно-історичних традицій Шосткинщини.  Отримав ювіляр грамоту і Шосткинського міського голови.  На адресу Віктора Терлецького пролунали слова привітань та поздоровлень від  присутніх на ювілейному заході.

         Хочеться приєднатися до усіх поздоровлень та ще раз побажати Віктору Володимировичу міцного здоров’я, добра, благополуччя, довгих років життя та творчого натхнення.