Доторкнувшись до сторінок історії Шосткинщини 30-40-х років минулого сторіччя

          12 квітня 2016 року  у меморіально-освітньому комплексі «Родинна пам’ять», що розташований у м.Шостка, пройшла презентація брошури  та  CD-диску з дидактичними матеріалами з історії Шостки та Шосткинського  району 30-40-х років минулого сторіччя. На презентацію були запрошені вчителі та викладачі історії освітніх закладів міста та району, працівники музеїв, краєзнавці, представники громадськості.  

         Перед присутніми виступили старший  науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук України  Тетяна Пастушенко, директор міжнародного фонду  «Взаєморозуміння і толерантність» Ігор Лушніков та представниця цього фонду Любов Сочка, які приклали багато зусиль щодо створення та поповнення експонатів цього унікального музею.

         У ході презентації йшла розповідь про долі наших земляків, які у буремні 1930-ті роки минулого століття зазнали репресій та переслідувань, про долі колишніх остербайтерів. Присутні мали можливість не лише ознайомитися з цікавими архівними документами та спогадами, а й поспілкуватися з безпосередніми учасниками подій.

Так, на цій зустрічі була присутня уродженка с.Ображіївка Євдокія Савелівна Корж (1926 року народження), яка під час Другої світової війни зазнала гіркої долі остербайтера.

         До сліз розчулила краєзнавця з смт Вороніж, вчителя  історії Тетяну Рязанову розповідь про її батька Микиту Юхимовича Коржа, який у 16-річному віці був вивезений на примусові роботи до Німеччини.

         Наприкінці цього заходу вчителі історії отримали брошуру та та СD- диск з дидактичними матеріалами з історії міста та району в ХХ столітті, які представлені в експозиції меморіально-освітнього комплексу «Родинна пам'ять».  

     

Євдокія Савелівна Корж                            Тетяна Пастушенко