Депутати районної ради затвердили регламент роботи та обрали постійні комісії

  16 грудня 2020 року відбулося пленарне засідання другої сесії районної ради восьмого скликання. Під головуванням голови районної ради Вікторії Сокол депутати розглянули та прийняли відповідні рішення з сімнадцяти питань порядку денного. На початку сесії депутати заслухали повідомлення про створення депутатської фракції «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», яку очолив Мирослав Ляшок.

  Депутати затвердили регламент роботи районної ради, положення про постійні комісії.  Ціми основними документами депутати будуть керуватися протягом скликання. За пропозицією голови районної ради Вікторії Сокол створено чотири профільні постійні комісії, обрано голів та затверджено склад постійних комісій з числа депутатів.

  Постійну комісію з питань бюджету, фінансів, цін, планування та обліку і управління комунальною власністю очолила депутат Вікторія Матлай. Загальний склад комісії з 13 депутатів, представників різних політичних партій.

  Депутат Ірина Прохоровська стала головою комісії мандатної, з питань депутатської етики, законності, правопрядку, освіти, охорони здоров’я, культурного розвитку та соціального захисту. До складу комісії увійшло 12 депутатів.

  Постійною комісією з питань охорони навколишнього природного середовища та агропромислового комплексу керуватиме  депутат Руслан Клєйншмідт. Склад комісії становить 7 депутатів.

 Депутат Віктор Хохлов головуватиме в постійній комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, будівництва, житлово – комунального господарства та підприємництва у складі 8 депутатів.

 У відповідності до вимог законодавства та на підставі інформації Шосткинської районної територіальної виборчої комісії про результати виборів депутатів Шосткинської районної ради на сесії було прийнято рішення про реорганізацію Глухівської, Середино – Будської, Ямпільської районних рад шляхом приєднання до Шосткинської районної ради.

 Депутатським корпусом районної ради було прийняте рішення щодо передачі цілісного майнового комплексу КНП «Ямпільська ЦРЛ» Ямпільської районної ради у комунальну власність Ямпільської селищної територіальної громади.

 Також депутати районної ради розглянули питання про внесення змін до низки діючих районних цільових програм та прийняли відповідні рішення.