Фестиваль народної творчості в с.Клишки

 

17 березня в Клишківському сільському будинку культури, що на Шосткинщині,  відбувся звітній концерт в рамках І етапу фестивалю народної творчості «Квітуй в любові і добрі, Сумщино, край благословенний!», присвяченого 80-й річниці утворення Сумської області.   У фойє клубного закладу була розміщена виставка декоративно – прикладного мистецтва, що поєднує традиційні та сучасні види народного мистецтва.

Зі словами привітань до учасників та гостей свята звернулися голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк, Клишківський сільський голова Борис Прядка.

Гучними оплесками зустрічали односельці виступи фольклорного колективу «Сільські передзвони» Клишківського сільського будинку культури та народного фольклорного колективу «Вишиванка» Шевченківського сільського клубу.

Завітали на свято і творчі колективи селищної, сільських рад Шосткинщини. Запальними танками порадували глядачів учасники ансамблю танцю «Златоцвіт» Воронізької дитячої музичної школи та хореографічного колективу «Дарунок» районного будинку культури.

У концерті взяли участь вокальний ансамбль «Полісянка» (с.Чапліївка),  хоровий ансамбль Дитячої музичної школи (смт Вороніж), народний фольклорний колектив  «Народні обряди» (с.Собич), дует у складі Людмили Колотуші та Людмили Лозовської  (с.Тиманівка)

Вокальний гурт «Яворина» районного будинку культури композицією «Попурі українських пісень» завершив святковий концерт.