201 річницю з Дня народження П.Куліша відзначили на його батьківщині

  7 серпня у центрі селища Вороніж, на батьківщині письменника, відбулися урочистості з нагоди відзначення 201-річниці з дня народження видатного земляка, письменника Пантелеймона Куліша.

  Заходи пройшли біля пам'ятника Пантелеймону Кулішу, де  зібралися гості та жителі селища Вороніж.

  Привітання зі святом та слова вдячності прозвучали з вуст народного депутата України Ігоря Молотка, голови Шосткинської районної ради Віктора Долиняка, Воронізького селищного голови Валерія Ястребова, краєзнавця, керівника Клубу за інтересами краєзнавчого напрямку  "Воронізький літописець" Наталії Міллер.

  Солісти жіночого вокального колективу «Яворина» Шосткинського районного будинку культури виконали пісні, присвячені пам’яті видатного земляка Пантелеймона Куліша. На завершенні урочистостей гості та всі присутні в пам'ять про цю визначну людину поклали квіти до пам’ятника П.Куліша, вшановуючи пам'ять хвилиною мовчання.

  Після урочистостей усі бажаючі мали можливість відвідати музейну кімнату Пантелеймона Куліша, де краєзнавець Наталія Міллер розповіла про родовід Пантелемона Куліша, ознайомила присутніх з цікавими фактами з життя відомого земляка. Також у центральній районній бібліотеці була представлена виставка творчих робіт школярів, присячених Пантелеймону Кулішу та його творам.