Вшановуючи ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

  14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

  Минуло понад три десятиліття від дня цієї найжахливішої на планеті катастрофи. Чорнобиль залишив незагоєну рану на тлі України та в серці її народу.

  Так судилося, що саме ліквідатори першими взяли на себе цей хрест – приборкання радіаційної стихії заради захисту життя людей та рідної землі .

  Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо шану всім ліквідаторам аварії, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, зупинити  розбурхану стихію некерованої ядерної реакції.

  Голова Шосткинської районної ради Вікторія Сокол разом з міським головою Миколою Ногою та представниками громадскості  урочисто поклали квіти до пам’ятного знаку героям ліквідаторам Чорнобильської катастрофи та хвилиною мовчання вшанували тих, кого забрала ядерна стихія і хто назавжди в наших серцях залишиться героєм.