Голова районної ради Вікторія Сокол взяла участь у нараді з питань розвитку агропромислового комплексу Сумщини

Голова Шосткинської районної ради Вікторія Сокол взяла участь у обласній розширеній нараді «Шляхи розвитку агропромислового комплексу Сумської області та активізація співпраці між бізнесом, владою і громадами».  

Нарада відбулася за ініціативи голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка. На заході були присутні представники аграрного сектору, очільники районних рад, депутати обласної ради.

Як зауважив голова обласної ради Віктор Федорченко, сільське господарство для Сумщини має дуже важливе значення, а тому питання розвитку агропромислового комплексу та стратегічного бачення основних напрямків роботи у цій сфері є наразі одними з головних. Він акцентував увагу на важливості розвитку тваринницької галузі, дотриманні норм законодавства при оформленні земель у територіальних громадах, питанні державної підтримки сільгосптоваровиробників, кадровому забезпеченні агросектору тощо. Особливо наголосив на підготовці спеціалістів аграрного сектору, які вчаться за кошти державного бюджету, а потім їдуть за кордон. Натомість у селах величезний кадровий дефіцит.

«Проблем у сфері сільського господарства дуже багато, тому ми сьогодні зібралися, аби спільно обговорити питання та почути від вас пропозиції щодо вдосконалення роботи галузі. Ми маємо можливість звернутися до вищого керівництва країни, і готові вам допомагати. Тому нам потрібен діалог», - наголосив Віктор Федорченко.

Дискусія вийшла змістовною. Аграрії висловлювали свої бачення, які будуть оформлені документально. За необхідності ці пропозиції, після підтримки депутатами, направлять до Кабміну та Верховної Ради України.

Серед іншого голова обласної ради звернувся до присутніх, аби вони долучалися до збору коштів на проведення масштабного капітального ремонту приміщення Сумського обласного онкологічного диспансеру, придбання сучасного лінійного прискорювача для лікування онкохворих та створення умов для його встановлення – облаштування спеціального бункера. Директор Благодійної організації «Благодійний фонд «Здоров’я Сумщини», депутат обласної ради Тетяна Євдокимова розповіла про діяльність фонду та його роль у справі фінансування заходів щодо лікування онкологічних хворих. 

Підводячи підсумки наради, голова обласної ради зазначив, що депутатський корпус відкритий і готовий допомагати аграріям у межах своїх повноважень.