Голова Сумської обласної ради зустрівся з головами районних рад Сумщини

На зустріч з головою Сумської обласної ради приїхали керівники новообраних п’яти районних рад: Сумської – Віктор Химич, Охтирської – Сергій Кірічко, Конотопської – Віктор Бик, Шосткинської – Вікторія Сокол, Роменської – Іван Яременко. Також участь у діловій розмові взяв голова бюджетної комісії обласної ради Євген Южаков.

Очільники райрад розповіли, які колишні райони увійшли до новостворених. Наголосили на основних проблемах, що наразі виникли у зв’язку з реорганізацією РДА. Обговорили плани роботи на поточний рік.

Попри те, що кожен район має свою специфіку, проблеми в них – спільні. Одна з головних – відсутність комунікацій з РДА через процес їхніх реорганізацій. Відтак виникають питання з передачею майна і оплати податків під час цієї процедури, працевлаштуванням звільнених спеціалістів, а також роботи комунальних установ тощо.

Віктор Федорченко цікавився діяльністю комунальних закладів обласної ради, які розташовані на території районів. Особливу увагу було приділено соціально важливим закладам освіти, охорони здоров’я, культури, спорту. Обговорили присутні й можливість передачі окремих підприємств із комунальної власності обласної ради до власності ОТГ, проблематику прийнятих районних бюджетів і фінансового забезпечення функціонування районних рад. У зв’язку з цим учасники наради акцентували увагу на необхідності навчання новообраних керівників райрад і ОТГ.

Голова обласної ради пообіцяв, що будуть заплановані зустрічі очільників районів та ОТГ зі спеціалістами Департаменту фінансів ОДА, управління майном обласної ради, Головного управління Державного казначейства України у Сумській області, Головного управління державної податкової служби України та інших структур. На цих нарадах буде можливість отримати відповіді від профільних спеціалістів на всі питання, що наразі турбують керівників територій.

За матеріалами сайту Сумської обласної ради