Районний бюджет бажає бути кращим, а повноваження рад - більш визначеними

  Сьогодні, 24 грудня,  депутатський корпус зібрався на пленарне засідання третьої сесії районної ради, для вирішення важливих питань життєдіяльності району. Під головуванням голови районної ради Вікторії Сокол депутати розглянули та прийняли відповідні рішення з 15 питань порядку денного.

  На початку пленарного засідання очільник районної ради Вікторія Сокол довела до відома депутатів повідомлення про створення депутатської фракції Сумської обласної організації політичної партії «За Майбутнє», головою якої є депутат районної ради Ірина Тимченко.

  У відповідності до частини третьої статті 6 Закону України «Про прокуратуру» та пункту 36 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» керівник Шосткинської місцевої прокуратури Андрій Байдак проінформував депутатів про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Шосткинської місцевої прокуратури на території Шосткинського району та навів основні показники роботи за 11 місяців 2020 року.

  На пленарному засіданні сесії районної ради депутати розглянули низку бюджетних питань, зокрема, заслухали звіт про виконання районного бюджету Шосткинського району за 9 місяців 2020 року та внесли зміни до районних бюджетів Шосткинського, Ямпільського та Глухівського районів на 2020 рік.

  Цього дня депутатами районної ради було розглянуто та прийнято головний фінансовий документ, яким буде керуватися район в наступному році - бюджет Шосткинського району на 2021 рік. Але показники районного бюджету рекордно низькі. На 2021 рік доходи та видатки районного бюджету Шосткинського району складають 127663,00 гривень. 

  У ході пленарного засідання депутати вирішували подальшу долю закладів освіти, охорони здоров’я, прийнявши відповідні рішення про передачу юридичних осіб закладів освіти та КНП «Шосткинський районний центр первинної медичної (медико - санітарної) допомоги» зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Шосткинського району у комунальну власність Шосткинської міської територіальної громади. 

 За ініціативи депутата Валентина Лесняка було прийнято рішення щодо звернення депутатів Шосткинської районної ради  до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо визначення повноважень новостворених районних рад. Новообраних депутатів хвилює відсутність чіткого алгоритму розподілу повноважень та взаємин у бюджетній сфері, в питаннях комунальної власності та управління територіями між радами різного рівня.