НА СУМЩИНІ СТАРТУЄ НАЦІОНАЛЬНА КОМПАНІЯ "ГВАРДІЯ НАСТУПУ"

   НА СУМЩИНІ СТАРТУЄ НАЦІОНАЛЬНА КОМПАНІЯ "ГВАРДІЯ НАСТУПУ"

Про це під час брифінгу повідомили т.в.о. голови Сумської обласної військової адміністрації Тарас САВЧЕНКО, начальник ГУ Нацполіції в Сумській області Сергій ЧИЖ, командир військової частини 3051 Національної гвардії України Євген КАЗАНЦЕВ та начальник відділу комплектування 5 прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Олександр ЗАВЕДЕНКО.

Як повідомив Тарас Савченко, Україна готується остаточно вигнати окупантів зі своєї території. Тому Міністерство внутрішніх справ України оголошує про формування кількох додаткових 8 штурмових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Вони мають посилити наші сили під час майбутнього нашого наступу.

Це такі бригади:

«Сталевий кордон» (бригада Державної прикордонної служби України. У  лавах підрозділу вже є герої, які захищали кордон з агресором, боронили Азовсталь та воювали на Бахмутському напрямку);

«Червона калина» (до лав бригади вже увійшли герої, які брали участь у боях на Донеччині й Луганщині, обороняли Київ);

 «Лють» (бригада Національної поліції України);

 «Рубіж» (до лав бригади вже увійшли герої, які відстоювали Гостомельський аеропорт, Рубіжне на Луганщині);

 «Спартан» (потужна штурмова бригада, обороняла Харків);

 «Кара-Даг» (кара за Крим, братиме участь у звільненні АРК);

 «Буревій» (бригада утилізації російських військових);

 «Азов» (легендарний підрозділ, один із основних осередків оборони Маріуполя);

«Це не мобілізація. Це набір вмотивованих добровольців», які прагнуть остаточно, раз і на завжди, звільнити територію від ворога», – підкреслив Тарас Савченко. –

Цей набір відбуватиметься через ЦНАП. Детальніше про це дивіться за посиланням: https://bit.ly/3X2R6Cz

«Формування цих штурмових бригад вже почалося. Кістяк нових бригад складається із офіцерів та солдат, які мають величезний бойовий досвід, та проявили себе найкращим чином на різних ділянках фронту. Доукомплектація нових бригад відбувається винятково з добровольців, високо мотивованих патріотів України, – зазначив Тарас САВЧЕНКО. – Крім того, ці бригади не будуть відразу переміщені в зону бойових дій. Передбачається, їх кількамісячне злагодження, вишкіл, тренування за відповідними напрямками. Лише після цього вони переміщуватимуться для захисту України».

За словами Тараса САВЧЕНКА, комплектування цих бригад ґрунтується саме на наборі високо мотивованих кадрів.

Головний фокус – на особистостях. На людях, які здатні самостійно ухвалювати рішення, мотивованих звільняти українську землю та наших людей.

«Для росії люди – це утилізований ресурс, розхідний матеріал. Для України люди – найголовніше, найбільший наш скарб. Людське життя – це наша фундаментальна цінність. Звідси й людиноцентричний підхід до рекрутингу, який проводиться за кращими світовими стандартами, – підкреслив т.в.о. голови Сумської ОВА. – Людей не просто набирають до лав нових підрозділів у структурі МВС. Їм пропонують конкретні й дуже гідні умови служби, можливість отримати професію і досвід, стати частиною великого колективу – українських захисників».

Участь у штурмових бригадах в рамках кампанії «Гвардія Наступу» –унікальна можливість отримати досвід, професію, винагороду. Та головне – утилізувати російських окупантів на рідній землі. Стати частиною історичних переможних подій. Про це зазначив під час брифінгу начальник ГУ Нацполіції в Сумській області Сергій ЧИЖ.

За його словами, слоган штурмової бригади поліції «Лють» – «Перетвори свою лють на зброю». Це воєнізований підрозділ поліції нового зразка». Долучаючись до лав штурмової бригади «Лють», добровольці стають поліцейськими і служать в Національній поліції України, виконуючи бойові завдання разом із побратимами по штурмовій бригаді.

Командир військової частини 3051 Національної гвардії України Євген КАЗАНЦЕВ, зазначив, що наразі на базі Нацгвардії уже створені штурмові бригади. І сьогодні головне завдання – доукомплектувати їх добровольцями.

«Я наголошую, що це не мобілізація. Це добровільний вступ до лав Національної гвардії України», – підкреслив він.

Начальник відділу комплектування 5 прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Олександр ЗАВЕДЕНКО додав, що наразі формується бригада «Сталевий кордон». Слоган бригади: «Перші на кордоні, перші в наступі». Завдання бригади: посилити кордон та захист нашої держави, укріпити кордон України. Адже прикордонники – перші на держрубежі та є невід’ємною силою оборони країни. 

В Україні є ще досить велика кількість людей, які з різних причин ще не долучилися до наших сил оборони. У багатьох усі ці місяці накопичилася мотивація, скажемо прямо – лють, спрямована проти кривавих загарбників через усі їхні злочини проти українців, усе горе, яке вони принесли нашим людям, за усі сльози наших дітей та батьків.

Переважна більшість українців прагне якомога швидше викинути загарбників з нашої землі, наблизити нашу перемогу та повернути мир на нашу землю. Ця рекрутингова кампанія дасть їм можливість особисто та безпосередньо взяти участь у наближенні нашої перемоги.