Інструкція від Мінцифри: як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19

 

Станом на 2 березня вже понад 45 тисяч українців записалися до листа очікування вакцинації від COVID-19: у застосунку Дія – 39 153, а на порталі Дія – 5 344 людини

Як записатися до листа очікування – інструкція для порталу Дія: https://youtu.be/F5rjN41GY7Y

Як записатися до листа очікування – інструкція для застосунку Дія: https://youtu.be/z0VY0nPgBbg

0 800 60 20 19 – щоб записатися через національний контакт-центр МОЗ.

Дія максимально прискорює взаємодію людини з державою. Запис у лист очікування на вакцинацію у Дії – унікальний сервіс, доступний у декілька кліків. Крім того, це унікальна послуга, з точки зору швидкості впровадження – її розробили та запустили всього за два тижні. Тепер громадянам доступна зручна реєстрація онлайн без черг та зайвих папірців. Команда Мінцифри створює зручні онлайн-сервіси, які спрощують життя українців.

Реалізація послуги – завдяки Програмі EGAP, що реалізується Фондом Східна Європа й фінансується Швейцарією.

Вакцинація проти коронавірусної хвороби відбувається в 5 етапів: I – медпрацівники ковідних лікарень, персонал та мешканці будинків для літніх людей, військові на фронті (≈ 367 тис. людей); II – решта медпрацівників, люди віком 80+, соціальні працівники (≈ 3 млн людей); III – люди віком 65-79 років, працівники структур державної безпеки, сфери освіти (≈ 7 млн людей); IV – люди віком 60-64 роки, люди з хронічними захворюваннями, люди, що працюють або перебувають в місцях обмеження волі  (≈ 11 млн людей); V – решта дорослого населення України (≈ 13 млн людей).

Зараз триває перший етап. Втім, навіть якщо ви не є медиком або військовим, ви вже можете записатися до черги на щеплення проти COVID-19 та чекати на повідомлення про початок вакцинації вашої групи.

 

За матеріалами сайту Сумської обласної державної адміністрації