Кабмін дозволив вручати повістки незалежно від місця військового обліку

КАБМІН ДОЗВОЛИВ ВРУЧАТИ ПОВІСТКИ НЕЗАЛЕЖНО ВІД МІСЦЯ ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ

Уряд вніс зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, що дозволяють вручати військовозобов’язаним повістки незалежно від місця перебування на військовому обліку, інформує “Суспільне”.

Відповідна постанова №318 від 7 квітня опублікована на “Урядовому порталі”.

Таким чином, уряд вніс зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, затвердженого постановою КМУ №154 від 23 лютого 2022 року.

Згідно з документом, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки включають заходи щодо оповіщення та призову громадян (крім військовозобов’язаних і резервістів Служби безпеки України та Служби зовнішньої розвідки):

  • на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (незалежно від місця їх перебування на військовому обліку);
  • на військову службу за призовом осіб офіцерського складу;
  • на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву).

Також, відповідно до змін ТЦК більше не виконуватимуть завдань щодо підготовки та ведення територіальної оборони.

Крім того, постановою розширені обов’язки керівника ТЦК. Згідно з документом, він також відповідає за “здійснення заходів щодо повістки та призову громадян на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів у особовий період (зарахованих до військово-оперативного резерву) та на військову службу за призов під час мобілізації, на особливий період, відповідно до мобілізаційного розгортання, визначеного Міноборони та Генштабом ЗСУ, а також на військову службу за призовом осіб офіцерського складу”.