"Сторінками" Кулішевих читань

  Щорічно в серпні місяці на Шосткинщині проходять традиційні «Кулішеві читання», присвячені Дню народження відомого земляка Пантелеймона Куліша. Традиційно святкові заходи організовуються поблизу села Гукове Гамаліївської сільської ради, де була розташована пасіка його діда і батька, сам Куліш влітку  маленьким там проводив багато часу.

  Над Кулішевим полем знову лунали душевні українські пісні, розносились пахощі смачного куліша, а присутні на святі згадували видатного земляка. Важко недооцінити внесок Пантелеймона Куліша у розвиток української культури та  мови. Автор найрізноманітніших за жанром публікацій, серед яких історичні книги, оповідання та повісті, поезія, навчальна література, статті і замітки. За свою діяльність він неодноразово засуджувався, навіть був на засланні, проте, не дивлячись ні на що, не припиняв своєї плідної творчої діяльності.

  На «Кулішеві читання» з’їхалися однодумці та поціновувачі творчості видатного земляка.

  В урочистостях взяв участь голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк, який наголосив, що ми пишаємося нашим земляком, відомим на увесь світ своєю літературною спадщиною.

  Після святкового концерту  посадові особи міста та району урочисто поклали квіти до альтанки українського генія "Не забудеш мене, поки віку твого, моя нене Вкраїна".

  Гості свята також мали можливість відвідати виставки народних умільців.