Пам'ятнику Пантелеймону Кулішу в смт Вороніж - бути

  15 травня 2019 року під головуванням очільника Шосткинської районної ради Віктора Долиняка відбулося пленарне засідання тридцятої сесії районної ради.

  До порядку денного  сесії було внесено тринадцять питань.

  Депутати районної ради розглянули та затвердили Районну комплексну програму «Освіта Шосткинщини у 2019-2021 роках» та районну програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2019 рік. Цьогоріч на оздоровлення дітей планується виділити  кошти з районного бюджету у сумі 414,1 тис.гривень.

 У 2019 році на державному рівні буде відзначатися 200 –річчя з дня народження видатного письменника, історика, фольклориста, етнографа, перекладача, критика, громадського діяча Пантелеймона Куліша. До знаменної дати на малій батьківщині Куліша, а саме в смт Вороніж,  планується встановити пам’ятник Пантелеймону Кулішу та облаштувати прилеглу територію. На проведення цих заходів з районного бюджету виділено кошти у сумі 694,19 тис.грн.  Під час засідання сесії районної ради Воронізький селищний голова Валерій Ястребов розповів  про  роботу по підготовці до відзначення ювілею нашого славетного земляка, звернув увагу, що вже розроблений проект для встановлення постаменту та відзначив участь місцевих краєзнавців у підготовці до святкування.

  Депутати розглянули комунальні питання та питання щодо внесення змін до діючих районних програм та прийняли відповідні рішення районної ради.