На Шосткинщині пройдуть навчальні збори з територіальної оборони

Голова Шосткинської районної ради Вікторія Сокол взяла участь у нараді, яка відбулася 07 травня під головуванням голови райдержадміністрації Оксани Тарасюк щодо проведення навчальних зборів з резервістами та військовозобов’язаними військових частин територіальної оборони.

  В нараді взяли участь  представники служби надзвичайних ситуацій, органів місцевого самоврядування, поліції, служби безпеки, медицини, військові комісари.

  Навчання проводитимуться  в травні цього року на території Шосткинської територіальної громади. Комплектування батальйону територіальної оборони відбуватиметься силами Шосткинського, Ямпільського, Середино – Будського, Глухівського, Кролевецького військоматів.

  Основною метою навчань є відновлення та вдосконалення навичок з володіння зброєю, вогневої, тактичної підготовки, злагодженість підрозділів для виконання бойових завдань. Військовослужбовці та резервісти під час навчань будуть відпрацьовувати завдання з охорони та захисту державного кордону;  контроль відповідних населених пунктів; охорони органів державної влади; посилення охорони критичних об’єктів, мостів; несення служби на блокпостах.

  Учасників зборів будуть навчати боротися з диверсійно – розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора.

  Зараз територіальними центрами комплектування  проводяться заходи з оповіщення, виклику для проходження медичного та психологічного огляду військовозобов’язаних.

  Проведення зборів з територіальної оборони повинно відбуватися з дотриманням всіх карантинних заходів.