На відшкодування пільгових перевезень залізницею у 2022 році громади Сумщини виділили понад 6 мільйонів гривень

25 громад Сумщини, де наявні залізничні станції, передбачили у своїх бюджетах майже 6,3 мільйона гривень на здійснення відшкодувань за перевезення пільгових категорій громадян залізничним транспортом

Стан укладання договорів на компенсаційні виплати на 2022 рік та здійснення відшкодувань за пільговий проїзд громадян залізничним транспортом за попередній період розглянули на нараді під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олега КЛИМЕНЧУКОВА.

Так, частина громад вже уклала договори на поточний рік, частині залишилося лише їх зареєструвати, а решта знаходяться у стадії укладання договорів.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Михайла ДУБРОВСЬКОГО, у 2021 році з місцевих бюджетів громад на відшкодування пільгових перевезень залізничним транспортом було передбачено 5,9 мільйона гривень, профінансовано майже 5,8 мільйона гривень. Фактично виконані перевезення пільгових категорій громадян здійснено на суму 8,9 мільйонів гривень. Стан розрахунків від фактичних показників складає 64%.

 

За матеріалами сайту Сумської обласної державної адміністрації