Доки не прокинулися бджоли. Збори Спілки бджолярів Шосткинщини

 

         У передостанній день лютого голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк взяв участь у зборах громадської організації «Спілка бджолярів Шосткинщини», що відбулися в адмінбудівлі Шосткинської районної ради.

         Головував на зборах очільник громадської організації Михайло Бондар. Швидко проминула зима і бджолярам вже зараз треба потурбуватися про те, як підготувати бджолосім’ї до «теплого» періоду. Саме про це та багато інших питань, що цікавлять бджолярів, і йшла мова на сьогоднішньому засіданні.

Бджолярі зазначали, що одним з болючих питань є проведення протравлення полів, яке знищує популяцію бджіл, і вирішувати це питання можливо за умови тісної співпраці з керівниками сільгосппідприємств та розуміння аграріями даної проблеми.

Перед бджолярами виступили керівники та фахівці управління Держпродспоживслужби,  Держветлабораторії.  

Приємно було констатувати, що на збори «Спілки бджолярів Шосткинщини» завітали і представники інших регіонів України. Своїм багатим досвідом поділилися відомі бджолярі: селекціонер Леонід Егошин, апітерапевт Тетяна Чухрай, фахівець з медоносних рослин Артем Бондаренко, викладач у сфері бджільництва Анатолій Денисенко.