Навчаються посадовці органів місцевого самоврядування

Навчаються посадовці органів місцевого самоврядування

Шосткинщини

         22 січня в адмінбудинку Шосткинської районної ради під головування голови районної ради Віктора Долиняка відбувся семінар за участю селищного, сільських голів та секретарів селищної, сільських рад, працівників виконавчого апарату районної ради.

         Враховуючи, що загальна чисельність сільських голів оновилася майже на третину та беручи до уваги зміни у низці нормативно-правових документів, до порядку денного семінару були внесені, зокрема, питання про  нормативно – правове забезпечення діяльності рад та нове в чинному законодавстві України.

         З питання «Підготовка до призову громадян України на строкову військову службу та за мобілізацією» виступив військовий комісар Шосткинського об’єднаного міського  військового комісаріату Руслан Риков.

         Головний ревізор – інспектор управління доходів і зборів фізичних осіб Шосткинської об’єднаної державної податкової інспекції Тетяна Могилевець надала детальні роз’яснення з питання «Зміни до податкового законодавства України в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». У своєму виступі Тетяна Могилевець звернула увагу на внесені зміни до статей 266,267 Податкового кодексу України в частині збільшення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, та наголосила на необхідності своєчасного прийняття сільськими радами відповідних рішень.

         На чисельні запитання щодо призначення субсидій на житлово-комунальні послуги і тверде паливо та надання соціальних допомог мешканцям району  відповіла начальник відділу виплат соціальних допомог управління соціального захисту населення Шосткинської райдерж-адміністрації Валентина Таванець.

         В ході розгляду питання «Про формування Національного архівного фонду, експертиза цінності документів та комплектування архіву»  начальник архівного відділу Шосткинської райдержадміністрації Лідія Юдицька розповіла про порядок направлення до держархіву документів, що створюються органами місцевого самоврядування, складання номенклатури справ та ін.