Навчанні з питання «Вибухонебезпечні предмети»

З метою підвищення рівня обізнаності населення про небезпеку мін, вибухонебезпечних предметів та дії у разі виявлення даних предметів, 11 липня 2022 року, працівники виконавчого апарату Шосткинської районної ради та Шосткинської районної державної адміністрації взяли участь у навчанні з питання «Вибухонебезпечні предмети».

Перед присутніми виступив Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та технологічної безпеки Шосткинського району АЛПАНОВ Ігор,  який звернув увагу на те, що ворог може залишати після себе «сюрпризи», які  загрожують людині каліцтвом або навіть смертю, - це різні види озброєння, заряди до них, залишки тощо.

Зазначив, щоб не стати жертвою підступності ворога, власної необережності або навіть цікавості, треба знати основні правила поводження з вибухонебезпечними предметами: не наближатися, не чіпати, сповістити оточуючих про небезпеку, повідомити про знахідку за номерами: 101 або 102.

Крім того, було обговорене питання дотримання правил пожежної безпеки та наглядно показано правила користування різними видами вогнегасників.

Будьте пильними та обережними!