Навчання працівників виконавчого апарату районної ради

  З метою вивчення проблем внутрішньо переміщених осіб на базі Шосткинської районної ради для працівників виконавчого апарату районної ради було проведено  правопросвітницький захід.

  Працівник Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Зацаринна за допомогою гри «Переселенська блуканина» провела правопросвітницький захід "Практичні проблеми внутрішньо переміщених осіб та шляхи їх вирішення».
  Під час заходу учасники гри змогли крок за кроком в ігровому форматі пройти шлях внутрішньо переміщеної особи: від ухвалення рішення про переселення до моменту, коли людина повністю пристосувалась до життя в новому середовищі.

  Працівники Шосткинської районної ради у ході гри потрапляли в різні проблемні життєві ситуації переселенців, знаходили шляхи їх вирішення, висловлювали свою думку. «У нашому суспільстві досі не вистачає обізнаності з проблемами переселенців. Можливо через те, що люди не уявляють з чим їм доводиться зіткнутися. Гра дає можливість пожити чужим життям з усіма складними, а й іноді й абсурдними подіями, які доводиться переживати переселенцям», - зазначив голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк» після завершення гри.