НАЗК щодо застосування антикорупційного законодавства

З початку кампанії декларування Національне агентство з питань запобігання корупції  опрацювало більше 16 тис. запитів щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю. Позиція з актуальних питань, а також щодо змін, внесених Законом № 140-IX від 02.10.2019, враховані під час підготовки Роз’яснень із заповнення форми декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Повний текст документа розміщено на офіційному сайті НАЗК, а його окремі положення – в публічному Telegram-каналі НАЗК та на офіційній сторінці Національного агентства у Facebook.

У Роз’ясненнях, зокрема, сформовано новий підхід до внесення в декларацію відомостей про кредит та зазначення вартості об’єктів декларування. Національне агентство звертає увагу, що Закон не вимагає від суб’єктів декларування проводити оцінку майна з метою заповнення декларації.

Важливо! Роз’яснення відображають позицію Національного агентства з метою забезпечення однакового застосування положень Закону стосовно вимог фінансового контролю та мають рекомендаційний характер і не містять нових правових норм.

Джерело - офіційний сайт НАЗК: https://nazk.gov.ua/uk/novyny/natsionalne-agentstvo-nadalo-roz-yasnennya-shhodo-zastosuvannya-antykoruptsijnogo-zakonodavstva/