Про тарифи, оплату праці вчителів та протиепідемічні заходи... Що турбує депутатів районної ради

     У полі зору депутатів Шосткинської районної ради знаходяться нагальні питання, що турбують мешканців району.

     Так, з метою вирішення соціальних і економічних проблем представників  громад Шосткинського району, депутатами районної ради було внесено на розгляд сесії низку депутатських звернень та запитів.

     За ініціативи депутата районної ради Володимира ПУГАЧА прийняте звернення депутатів Шосткинської районної ради щодо соціально-економічного захисту громадян України під час проходження опалювального сезону 2021-2022 рр. та справедливої тарифікації опалення та постачання гарячої води, а за ініціативи депутата Віктора ХОХЛОВА - звернення щодо наслідків децентралізації.

     Депутат Мирослав ЛЯШОК став ініціатором прийняття двох звернень:  щодо необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році та недопущення підвищення тарифів на комунальні послуги для населення.

     Дані звернення будуть направлені до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

     Депутати підтримали запит депутата Валентина ЛЕСНЯКА до голови Шосткинської районної державної адміністрації щодо заходів боротьби з епідемією Covid 19 в районі та запити депутата Миколи ХАРИТОНЕНКО щодо необхідності відновлення руху потягу Суми-Зернове та сприяння виплати заробітної плати працівникам освіти.

     Також на сесії були прийняті звернення до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), щодо невідкладних заходів реагування на необґрунтоване відображення показників у платіжках населення за спожитий газ та звернення до Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області щодо перевірки ТОВ «Сумигаз Збут» стосовно порушення прав споживачів та недотримання вимог законодавства в частині виконання договору.