Відбулася перша сесія Шосткинської районної ради восьмого скликання

  8 грудня 2020 року відбулася перша сесія новообраної Шосткинської районної ради восьмого скликання. Всього до Шосткинської  районної ради обрано 42 депутати. У пленарному засіданні взяли участь 39 депутатів.

 Заступник голови Шосткинської районної  територіальної виборчої комісії Антоніна Синяговська представила оновлений депутатський корпус  та урочисто вручила тимчасові посвідчення новообраним депутатам.

  На сесії були присутні голова Шосткинської ОТГ Микола Нога, депутати обласної ради  Валентин Добров, Володимир Пилипейко, Олексій Романько.

  Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» для забезпечення подальшої роботи депутатського корпусу  до обрання голови районної ради, депутати сформували тимчасову президію у складі 5 осіб. Головою президії обрано Тамару Слукіну (депутата від Сумської обласної організації політичної партії «НАШ КРАЙ»), яка від імені колег подякувала Віктору Долиняку за плідну, консолідовану роботу на посаді голови районної ради сьомого скликання.

  Далі депутати перейшли до розгляду питання про обрання голови районної ради. Політична партія «НАШ КРАЙ» запропонувала на посаду голови районної ради кандидатуру депутата Вікторії Сокол.  Шляхом таємного голосування, більшістю голосів головою районної ради обрано Вікторію Сокол. Заступником голови районної ради було обрано Ірину Шарамко,  депутата від Сумської регіональної організації політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ ».

  У своєму виступі голова районна ради Вікторія Сокол  звернулася до депутатського корпусу та подякувала за висловлену довіру.