Обговорено питання створення еколого-освітнього та рекреаційного центру на Шосткинщині

Сьогодні, 27 серпня 2021 року, голова Шосткинської районної ради Вікторія Сокол взяла участь у робочій зустрічі, що проходила в Шосткинській районній державній адміністрації, з питань створення еколого-освітнього та рекреаційного центру на базі Національного природного парку «Деснянсько-Старогутський».

На нараді були присутні  представники Зноб-Новгородської селищної ради, Глухівської, Середино-Будської, Шосткинської міських рад, Новгород-Сіверської районної державної адміністрації та міської ради, Національного природного парку «Деснянсько-Старогутський».

У травні 2021 року програмою «U-LEAD з Європою» було оголошено Ініціативу з проєктів муніципального партнерства для виявлення та сприяння розробці проєктів місцевого розвитку регіонального значення.

Зноб-Новгородська селищна рада відгукнулася на дану ініціативу та подала  Ідею проєкту «Створення еколого-освітнього та рекреаційного центру на базі Національного природного парку «Деснянсько-Старогутський», розташованого в межах Зноб-Новгородської селищної ради Шосткинського району Сумської області». Участь у реалізації наданої Ідеї запропоновано взяти суміжним територіальним громадам Шосткинського району та Новгород-Сіверській територіальній громаді Чернігівської області.

Слід зазначити, що Ідея проєкту  Зноб-Новгородської селищної ради увійшла до числа 130-ти  відібраних проєктів по Україні.