Обласні змагання - Вальник лісу - 2021

      10 вересня на базі ДП «Свеське лісове господарство» відбувся обласний етап змагань «Вальник лісу – 2021». Саме кращі представники цієї професії збираються на щорічні обласні професійні змагання вальників. Участі в обласному заході передують місцеві відбіркові тури.

      Цей щорічний конкурс проводиться з ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України та під егідою Товариства лісівників України, з  метою обміну досвідом.

      Змагання відбулись на відкритому повітрі, участь у них прийняли представники 12 лісогосподарських підприємств управління у двох вікових категоріях (юніори – до 24 років та основна група – після 24 років).  Професійні вміння були розділені на 5 етапів: звалювання дерева, монтаж нового ланцюга,  розкряжування стовбура комбінованим різом, точне розкряжування стовбура та відокремлення сучків.

      З вітальними словами до учасників змагань звернулись керівник  Державного агенства лісових ресурсів України, начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, представники   Сумської обласної адміністрації  та обласної ради, голови Ямпільської та Свеської ОТГ. Також у заході прийняли участь  голова Шосткинської районної ради та голова Шосткинської районної адміністрації.