Пам'яті відомого земляка Миколи Михайловича Жирного

 

4 червня 2018 року  у розквіті сил обірвалося життя яскравої і неординарної особистості - Жирного Миколи Михайловича.

 

 

Микола Михайлович Жирний – наш земляк  –    уродженець села Собич Шосткинського району, Почесний працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту, голова Київської обласної організації ФСТ «Спартак». Його самовіддана праця відзначена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, Почесною грамотою Верховної Ради України та багатьма відомчими нагородами.

Микола Жирний з перших хвилин аварії на Чорнобильській АЕС разом з працівниками Прип’ятського міськвиконкому брав участь у ліквідації наслідків аварії, розробці плану та евакуації населення мікрорайонів міста Прип’ять. 26 квітня 1986 року ходив у дозометричну розвідку разом з командиром військової частини «Чорнобиль-2». За це нагороджений Знаком народної пошани «За громадянський подвиг».

Микола Михайлович завжди був світлою та доброю людиною, вимогливою до себе та оточуючих, віддаючи своє життя спорту, виховав не одну плеяду відомих спортсменів – чемпіонів світу, Європи, учасників Олімпійських ігор. Таким його пам’ятатимуть друзі, рідні, усі, хто його знав, кому він був добрим порадником і наставником, щирим другом і надійним колегою.

Йому було лише 62, тож мав чимало, як завжди, грандіозних планів і задумок. Свого часу саме Микола Жирний став у країні одним з активних пропагандистів розвитку спорту, організатором Всеукраїнської спартакіади серед депутатів усіх рівнів. Цей задум припав до душі багатьом народним обранцям, які у ці дні знову зібралися помірятися силами на спортивних аренах. На жаль, тепер поруч не буде Миколи Михайловича. Усім гірко, що доля так мало часу відпустила часу їхньому натхненнику й організатору. Нові спортивні перемоги будуть гідною даниною пам’яті цієї Людини.

Депутатський корпус та виконавчий апарат Шосткинської районної ради висловлюють співчуття рідним та близьким Жирного Миколи Михайловича та разом з усіма сумують з приводу його передчасної смерті.