СОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА НАЙБІЛЬШ ВРАЗЛИВИХ КАТЕГОРІЙ

Управління соціального захисту населення інформує: ЮНІСЕФ спільно з Міністерством соціальної політики України реалізує проект щодо додаткової соціальної підтримки найбільш вразливих категорій населення

5 квітня 2022 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №405 "Про реалізацію спільного з Міжнародним надзвичайним фондом допомоги дітям при Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) проекту щодо додаткових заходів соціальної підтримки найбільш вразливих категорій населення".

Спільним проектом передбачені додаткові заходи соціальної підтримки найбільш вразливих категорій населення, зокрема надання додаткової грошової допомоги за рахунок коштів ЮНІСЕФ наступним категоріям сімей:

– сім’ям, до складу яких входять троє і більше дітей, з яких не менш як одна дитина не досягла двох років;

– сім’ям, до складу яких входять двоє і більше дітей, з яких не менш як одна дитина має інвалідність.

Для отримання допомоги один з повнолітніх членів сім’ї, яка належить до визначених категорій, подає заявку на отримання допомоги шляхом заповнення форми на отримання допомоги на офіційному веб-сайті ЮНІСЕФ register.unicef.org

У заявці зазначається інформація про всіх членів сім’ї, до якої додається документальне підтвердження належності сім’ї до визначених категорій та номер банківського рахунка (за стандартом IBAN) заявника для виплати допомоги.

За результатами розгляду ЮНІСЕФ поданої заявки та перевірки достовірності зазначеної в ній інформації, зокрема щодо належності сім’ї до визначених категорій, на контактний номер телефону надсилається повідомлення про прийняте рішення щодо виплати допомоги.

Сума грошової допомоги на місяць складає 2200 грн на кожного члена сім’ї, але не більше як на п’ять осіб. Виплата допомоги здійснюється одноразово одним платежем із розрахунку на три місяці.

Крім того, розмір отриманої допомоги не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.

Дізнатися важливі деталі щодо реєстрації та отримання допомоги можна на сайті www.unicef.org/ukraine/spilno-cash-transfers або зателефонувавши за номером гарячої лінії “Спільно” 0 800 600 017 (безоплатно, працює щодня з 8:00 до 22:00).