Питання забезпечення учасників АТО земельними ділянками на контролі постійної комісії

Про забезпечення учасників АТО земельними ділянками йшла мова на засіданні постійної комісії Шосткинської районної ради з питань охорони навколишнього природного середовища та агропромислового комплексу.

За інформацією начальника відділу у Шосткинському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Анатолія Гончара на території Шосткинського району за межами населених пунктів з метою безоплатного отримання земельних ділянок із земель державної власності в межах норм визначених законодавством для ведення особистого селянського господарства учасникам антитерористичної операції, які звернулися до Головного управління Держгеокадастру у Сумській області, було надано      45 земельних ділянок площею по 2,0 га кожна. З 45 учасників АТО 28 мешканців Шосткинського району, 15 – м. Шостка, 1 – м. Суми, 1 – м. Біла Церква. 35 земельних ділянок вже відведені і надані у власність для ведення особистого селянського господарства учасникам АТО, а саме на території Собицької сільської ради 4 земельні ділянки, на території Воронізької селищної ради – 31 земельна ділянка. По 9 земельним ділянкам проводяться землевпорядні роботи по розробці проектної документації щодо їх виділення.

Що стосується надання земель, розташованих у межах населених пунктів району,    з метою безоплатного отримання земельних ділянок із земель комунальної власності в межах норм визначених законодавством для будівництва індивідуального жилого будинку та для ведення особистого селянського господарства учасникам антитерористичної операції, які звернулись до сільських рад, органами місцевого самоврядування надано      26 дозволів на відведення 26 земельних  ділянок, а саме на території Воронізької селищної ради – 7,  Клишківської сільської ради – 12, Собичівської сільської ради – 1, Миронівської – 1, Ковтунівської – 1, Коротченківської – 4, а саме для ІЖБ – 10, для ОСГ – 16.                До Шосткинської міської ради звернулось 182 військовослужбовця, мешканців міста та району, із заявами на безоплатне отримання земельних ділянок для будівництва житлового будинку, яким було надано дозвіл на розроблення проектів землеустрою на їх відведення площею 0,10 га кожному. Для індивідуального житлового будівництва на території м.Шостка учасникам АТО вже передано у власність 79 земельних ділянок.

Як результат, депутати постійної комісії наголосили, що питання щодо забезпечення реалізації конституційних прав учасників антитерористичної операції на отримання у власність земельних ділянок в межах норм перебуває на постійному контролі. Тож кожен учасник антитерористичної операції має бути забезпечений землею.