Відбулося пленарне засідання двадцять дев'ятої сесії районної ради

  1 березня під головуванням очільника районної ради Віктора Долиняка відбулося пленарне засідання двадцять дев’ятої сесії районної ради.

  До порядку денного було внесено тридцять два питання.

  На початку сесії голова районної ради Віктор Долиняк ознайомив депутатів з інформацією,  що надійшла від Верховної Ради України та Міністерства оборони України на звернення депутатів Шосткинської районної ради  щодо визволення з російського полону українських моряків та недопущення російської агресії на території нашої держави.

  На розгляд сесії був внесений звіт голови районної державної адміністрації  з питань виконання бюджету, програми економічного і соціального розвитку Шосткинського району на 2018 рік та делегованих повноважень. Голова райдержадміністрації Віктор Ждаміров прозвітував про показники наповнення місцевого бюджету у 2018 році, які складають 50991,7 тис. грн., що становить 110,8% до затверджених  на рік, про основні показники виконання програми економічного і соціального розвитку. Зокрема, голова райдержадміністрації звернув увагу на стан розвитку та фінансове забезпечення соціальної , медичної, освітньої, культурної сфер району, проведення ремонту автомобільних доріг, впровадження енергозберігаючих заходів  об’єктів соціальної сфери. Але у зв’язку з тим, що голова районної державної адміністрації не відповів на численні запитання депутатів, рішення з даного питання не було прийнято.

  З метою фінансового забезпечення виконання депутатами районної ради своїх повноважень, ураховуючи висновки постійних комісій,  на розгляд сесії було винесено питання щодо виділення з районного бюджету коштів на  виконання депутатських повноважень. Районна рада прийняла рішення щодо затвердження «Порядку використання коштів районного бюджету для фінансування виконання депутатами Шосткинської районної ради депутатських повноважень у 2019 році».

  На виконання Програми розроблення (оновлення) містобудівної документаціїна місцевому та регіональному рівні Шосткинського району на 2016-2020 роки та з метою реалізації державної політики в галузі містобудування, забезпечення соціально – економічних перспектив розвитку населених пунктів району була затверджена схема планування території Шосткинського району.

  Депутатами внесено зміни до деяких цільових програм та затверджено нові районні цільові програми. Також прийняті відповідні рішення з комунальних питань.