Депутати прийняли звернення з питань, що потребують негайного вирішення

  Пленарне засідання четвертої сесії було насичене депутатськими запитами та зверненнями. За пропозиціями депутатів дані депутатські запити та звернення були включені до порядку денного пленарного засідання.

  Депутат районної ради Мирослав Ляшок (політична партія «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ») зачитав проект звернення депутатів до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо  необхідності  невідкладного інформування населення Сумської області про початок вакцинації від коронавірусної інфекції COVID – 19, якою вакциною та в які терміни буде проведена вакцинація на території Сумської області.

 Депутат Володимир Пугач (політична партія «НАШ КРАЙ») запропонував депутатам прийняти депутатське звернення до голови Сумської обласної державної адміністрації щодо включення об’єктів реконструкції та будівництва до фінансування за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, адже ці проекти дуже важливі для новостворених громад та для подальшого розвитку території взагалі.

 Депутат Віктор Хохлов (політична партія «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ») озвучив депутатський запит щодо незадовільного технічного стану будівель виробничої бази Ямпільського підрозділу шляхового господарства. Він зауважив, що у будівлі частково зруйновані стіни, відсутні дверні заповнення, протікає  дах, на території бази безлад.

 Депутат Ірина Шарамко (політична партія «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ») звернулася до депутатів з пропозицією підтримати звернення щодо бездіяльності тимчасово виконуючого обов’язки голови Шосткинської районної державної адміністрації Волинця І.В.  Вона зазначила що на сьогоднішній день працівники Глухівської, Середино – Будської та Ямпільської районних рад попереджені про вивільнення та мають можливість працевлаштуватися в місцевих новостворених територіальних громадах, але скористатися такою можливістю вже півтора місяця не можуть через бездіяльністьт.в.о. голови райдержадміністрації Волинця І.В., який перешкоджає Шосткинській районній раді завершити фінансування реоганізованих районних рад.

 Саме це звернення викликало хвилю емоцій  у депутатів. Райдержадміністрація має підготувати проект рішення про внесення змін до районного  бюджету Шосткинського району на 2021 рік, але даний проект так і не був наданий. Депутатів обурює позиція т.в.о. голови райдержадміністрації Ігоря Волинця в цьому питанні.

 Тож депутати одноголосно вирішили направити звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та голови Сумської ОДА щодо вжиття заходів до т.в.о. голови Шосткинської РДА Ігоря Волинця з метою забезпечення реформи децентралізації в частині ліквідації Глухівської, Середино-Будської  та Ямпільської районних рад Шосткинського району.