Подвиг воїнів-афганців - в пам'яті назавжди

 

У залі Шевченківського клубу в с.Клишки пройшов урочистий захід до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Зі словами вдячності за виконання військового обов’язку до присутніх воїнів-афганців звернулись голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк, голова Шосткинської міськрайонної організації Української спілки ветеранів Афганістану – воїнів-інтернаціоналістів Володимир Півторак, Клишківський сільський голова     Борис Прядко та депутат Шосткинської районної ради Ірина Чайка.

- Афганська війна принесла багато горя, тому забувати про неї не можна. Ця війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила тіла і долі. Люди, котрі повернулися з тієї війни, гідні звання героя, вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали прикладом людської відданості, героїзму та мужності. Сьогодні такий же героїзм та мужність виявляють військовослужбовці на сході країни, захищаючи незалежність України, – зазначили виступаючі.

Віктор Долиняк під гучні оплески присутніх вручив воїнам-афганцям Бардакову Миколі Олексійовичу та Пилипенко Миколі Сергійовичу відзнаку Президента України, пам’ятні медалі «25 років виведення військ з Афганістану».

Присутні, стоячи вшанували хвилиною мовчання пам'ять всіх загиблих.

Урочисту частину доповнила концертна програма. Звучали пісні на афганську тематику, які підкреслили важливість подвигу воїнів-інтернаціоналістів в Афганістані.

Після заходу присутні покладали квіти до пам’ятного знаку воїнів-інтернаціоналістів та сфотографувалися на згадку.