Покращення житлових умов за допомогою Районної програми "Власний дім"

  Не є таємницею, що обсяги будівництва житла за останні роки, особливо в сільській місцевості, значно зменшились, а низький рівень платоспроможності населення, високі відсоткові ставки банків за користування кредитами та зростання вартості будівельних матеріалів не дозволяють українцям самостійно розв’язувати власні житлові проблеми. Програма «Власний дім» — на сьогодні єдина державна програма, яка дає можливість поліпшити умови проживання для сільських мешканців, які цього потребують.  

  22 лютого 2018 року на засіданні постійної комісії районної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, будівництва, житлово – комунального господарства та підприємництва було розглянуто питання про хід виконання програми «Власний дім» на 2017-2018 роки.

 Районна програма діє з травня 2017 року і вже за такий короткий час до представників Сумського обласного комунального підприємства «Фонд інвестування об’єктів соціальної сфери та промисловості» звернулося 12 мешканців Шосткинського району. Всім було надано роз’яснення щодо правил надання та повернення довгострокових кредитів по програмі.

 На 2018 рік у районному бюджеті на реалізацію Районної програми закладено 300 тис.грн. Сума кредиту не може перевищувати кошторисної та договірної вартості об'єкта кредитування та граничного розміру кредиту у сумі 200тис.гривень (з урахуванням вартості спорудження інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій), а для спорудження інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій – 50 тис.гривень.Обов’язкова умова при наданні кредиту – це працевлаштування позичальника, адже саме ця умова визначає платоспроможність, того хто позичає. Кредит надається строком на 10 років під  3% річних, а також щомісячному розмірі під 0,25%. Позичальник, який має трьох і більше дітей (у тому числі усиновлених або таких, що перебувають під оікою) звільняється від сплати відсотків.

 З більш детальними умовами надання кредитів, переліком необхідних документів  для отримання кредиту  можна ознайомитися на сайті Шосткинської районної ради в рубриці  «Документи районної ради»  (рішення шістнадцятої сесії районної ради від 31 травня 2017 року «Про Районну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва «Власний дім» на 2017 – 2018 роки»). При наявності повного пакету документів звертайтеся до представника Сумського обласного комунального підприємства «Фонд інвестування об’єктів соціальної сфери та промисловості».