Порядок денний сесії районної ради видався доволі насиченим

  19 травня  в адмінбудівлі Шосткинської районної ради відбулося пленарне засідання шостої сесії районної ради. На початку сесії голова районної ради Вікторія Сокол від імені депутатського корпусу привітала голову райдержадміністрації Оксану Тарасюк з обранням на цю відповідальну посаду та висловила надію на подальшу тісну співпрацю органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

  Під головуванням голови районної ради Вікторії Сокол депутати розглянули сорок два питання порядку денного.

  На розгляд депутатів були винесені звіти про виконання районних цільових програм, термін дії яких закінчився. Зокрема, було заслухано звіти про виконання Програми поводження з відходами в Шосткинському районі, програми розроблення (оновлення ) містобудівної документації на місцевому та регіональному рівні Шосткинського району, Програми підтримки та розвитку первинної медичної (медико – санітарної) допомоги в Шосткинському районі та інші.  Дані питання були попередньо розглянуті на засіданнях профільних постійних комісій. З даних питань прийняті відповідні рішення.

  Жвавого обговорення серед депутатів набули питання щодо внесення змін до районного бюджету та змін до програми економічного і соціального розвитку. В рамках цих змін до програм  з районного бюджету виділялися кошти на завершення капітального ремонту приймального відділення КНП «Глухівська міська лікарня»  в сумі 1 000000,00 гривень, який розпочато у 2020 році, придбання веб- серверу та системи голосування «Голос» для Шосткинської районної ради, в сумі 167843,00 гривень, на підтримку органів виконавчої влади та реалізації заходів соціально – економічного розвитку з бюджету виділено кошти у сумі 1300000,00 гривень, у рамках програми утримання адміністративної будівлі Шостикнської районної ради та прилеглої території виділено кошти у сумі 560000,00 гривень.

  У зв’язку з децентралізацією та укрупненням районів, до складу депутатського корпусу були обрані депутати з різних населених пунктів Шосткинського району. З метою компенсації витрат на проїзд для здійснення депутатських повноважень та створення сприятливих умов для забезпечення участі депутатів у роботі ради та її органів виділено кошти у сумі 100000,00 гривень.

  Після обговорення рішення з даних питань були підтримані  більшістю депутатів.