Засідання постійної комісії з питань промисловості

15 грудня 2021 року відбулось засідання постійної комісії Шосткинської районної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, будівництва, житлово-комунального господарства та підприємництва.

Депутати постійної комісії заслухали звіт голови Шосткинської районної ради Вікторії СОКОЛ про свою діяльність, Володимир МОГИЛА доповів про дотримання перевізниками законодавства щодо перевезення пільгових категорій населення Шосткинського району, також заслухали звіт про виконання плану роботи районної ради за 2021 рік, про внесення змін до Програми утримання адміністративної будівлі Шосткинської районної ради та прилеглої території на 2021 рік, план роботи районної ради на 2022 рік та план роботи постійної комісії Шосткинської районної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, будівництва, житлово-комунального господарства та підприємництва на  І півріччя 2022 року.

На засіданні постійної комісії було заслухано звіт голови Шосткинської районної ради Вікторії СОКОЛ про свою діяльність. Вікторія СОКОЛ  прозвітувала перед депутатами про основні підсумки роботи постійних комісій районної ради, депутатського корпусу та апарату районної ради по виконанню повноважень відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування»

Володимир МОГИЛА довів до відома, що рішенням чотирнадцятої сесії 7 скликання Шосткинської районної ради була прийнята Районна програма соціального захисту населення на 2017-2021 роки, в якій передбачена компенсація на проїзд окремих категорій громадян, в автобусному, залізничному та приміському транспорті за рахунок коштів місцевого бюджету, у зв’язку з відсутністю коштів на відшкодування пільгового перевезення, в 2021 році угоди з перевізника не уклалися. На виконання Обласної програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд на 2021 рік Шосткинському району виділено коштів в сумі 549,85 тис. гривень, а саме:

  • на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в Сумській області- 49,85 тис. гривень;
  • на компенсаційні виплати за пільговий проїзд учасників АТО та інших ветеранів війни -500,00 тис. гривень.

        Також зазначив, що пільги на проїзд надаються окремим категоріям населення.