Постійна комісія заслухала звіт голови районної ради та розглянула планові питання

23 листопада 2018 року відбулося засідання постійної комісії районної ради мандатної, з питань депутатської етики, законності, правопорядку, освіти, охорони здоров’я, культурного розвитку та соціального захисту, де попередньо були розглянуті питання, що вносяться на розгляд чергової сесії районної ради, та планові питання.

На засіданні комісії було заслухано звіт голови Шосткинської районної ради Віктора Долиняка про свою діяльність. Очільник районної ради прозвітував перед депутатами – членами постійної комісії про основні підсумки роботи депутатського корпусу, постійних комісій районної ради, виконавчого апарату районної ради по виконанню покладених повноважень у відповідності до Закону України «Про місцеве самоврядування» за звітний період.

Найважливіші питання розвитку медичної галузі, питання щодо показників здоров’я населення району  були підняті у звіті першого  заступника голови районної державної адміністрації Ігоря Волинця про стан виконання райдержадміністрацією делегованих повноважень щодо  розвитку охорони здоров’я на території Шосткинського району в частині проведення медичної реформи. Відповідаючи на запитання депутатів, Ігор Волинець, зокрема, зазначив, що на даний час підписано близько 6700 декларацій і робота в цьому напрямку продовжується. При розгляді даного звіту було звернуто увагу, що найактуальнішими на сьогодні залишаються питання активізації  роботи щодо створення умов для реалізації прав пацієнтів району на медичне обслуговування за договорами в умовах реформування, своєчасного отримання Шосткинським районним центром первинної медичної (медико-санітарної) допомоги ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики, розробки районної цільової програми щодо розвитку охорони здоров’я та  забезпечення належного фінансування закладів охорони здоров’я в районі.

Згідно плану роботи районної ради  на засіданні постійної комісії було розглянуто питання «Про стан оздоровлення та відпочинку дітей у Шосткинському районі у 2018 році».  За інформацією в.о. начальника відділу молоді, спорту та туризму Шосткинської райдержадміністрації Тетяни Шемет у літній період  2018 року в Шосткинському районі працювало 20 таборів із денним перебуванням дітей, що дало змогу охопити послугами відпочинку 810 дітей, що становить 66% від усієї кількості учнів у районі або на 62 учні більше, ніж у минулому році (у 2017 році – 748 учнів). За кошти державного бюджету було оздоровлено 13 дітей пільгових категорій у Міжнародних дитячих центрах «Артек» та «Молода гвардія».

На засіданні комісії депутати також розглянули питання щодо внесення змін що діючих цільових програм, що перебувають на контролі постійної комісії.