Про інформаційну політику в діяльності місцевих рад та нове в чинному законодавстві

 

 

         12 лютого 2016 року  в адмінбудинку Шосткинської районної ради під головування голови районної ради Віктора Долиняка пройшов семінар за участю сільських голів та секретарів сільських рад, працівників виконавчого апарату районної ради.

         Про порядок надання правових послуг Шосткинським місцевим центром надання безоплатної вторинної правової допомоги проінформувала інтегратор центру Ольга Правосуд. Вона розповіла про основні напрямки діяльності установи та навела дані про роботу, проведену працівниками центру. Всього за час існування Шосткинського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги (з 1.07.2015 року) було прийнято 778 звернень, надано 737 консультацій та видано 36 доручень на безоплатну вторинну правову допомогу.

         З питань «Про нове в реєстрації речових прав на нерухоме майно» та «Про Порядок оформлення спадщини уповноваженими посадовими особами органів місцевого самоврядування» виступила інтегратор Шосткинського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Зацаринна.

         В ході розгляду питання «Про інформаційну політику в діяльності селищної, сільських рад» директор інтернет-газети «Шостка.INFO» Олександр Ярига та журналіст Роман Рибак наголосили на необхідності розширення інформаційного простору та розвиток співпраці з  органами місцевого самоврядування.

         З питання «Закон України «Про внесення змін до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо поіменного голосування» доповіла керуюча справами виконавчого апарату Шосткинської районної ради Вікторія Матлай.  Вона звернула увагу сільських голів та секретарів сільських рад на необхідність внесення відповідних змін до регламентів місцевих рад, дотримання процедури голосування  у зв’язку з прийняттям даного закону.

         У ході семінару доповідачі відповіли на чисельні запитання посадовців органів місцевого самоврядування.