Проблемні питання треба не констатувати, а вирішувати. Депутати районної ради заслухали звіт голови райдержадміністрації

  Одним із перших питань порядку денного пленарного засідання тридцять п’ятої сесії районної ради був звіт голови районної державної адміністрації з питань виконання бюджету, програми економічного і соціального розвитку Шосткинського району на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки та делегованих повноважень.

  Своєю новизною звіт голови райдержадміністрації не відрізнявся. Традиційно голова райдержадміністрації Віктор Ждаміров  довів до відома депутатів основні показники розвитку агропромислової галузі та економіки району вцілому. Зупинився на питаннях соціального забезпечення громадян, роботи закладів освіти, культури, медицини, житлово – комунального господарства.

  Але, депутатів районної ради не задовільнила суха статистика, що в свою чергу викликало низку запитань до голови районної державної адміністрації. Зокрема, коло поставлених питань стосувалось  впровадження децентралізації в Шосткинському районі. Своє бачення з даного питання висловив і Воронізький селищний голова Валерій Ястребов.

  Згадали і багаторічну епопею щодо поводження з  отрутохімікатами, які і досі лежать просто неба  на території Ковтунівської сельської ради.  В липні 2018 року 12 тонн забрудненого грунту з вмістом пестицидів, що зберігався на території несанкціонованого сміттєзвалища на землях Ковтунівської сільської ради, за кошти районного бюджету було перезатарено в сертифіковані герметичні пластикові бочки. А вже наприкінці 2018 року частину бочок було викрадено, а вміст викинуто на землю. Ковтунівський сільський голова Ніна Стрюк наголосила, що це бомба повільної дії, і закликала голову райдержадміністрації та депутатів районної ради до вирішення даного питання.

  Після численних запитань до голови РДА Віктора Ждамірова  та почутих відповідей на запитання частина депутатів висловила незадоволення щодо  роботи голови райдержадміністрації.