Проблему несанкціонованого видобування треба зрушувати з місця

Депутатська комісія Сумської обласної ради з питань земельних та водних ресурсів, використання надр, екології, довкілля та лісового господарства обговорювала звернення депутатів Шосткинської районної ради щодо вжиття заходів за фактом несанкціонованого видобування піску на території Івотської сільської ради.

Голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк, який доповідав з цього питання, наполягав, що кошти від видобутку корисних копалин мають надходити до місцевих бюджетів.

Наразі кар’єр незареєстрований, немає ліцензії на видобуток, тож депутати вирішили звернутися до Верховної Ради, аби врегулювати це питання на законодавчому рівні.

Також є пропозиція написати листа до обласних рад, аби залучитися підтримкою колег з інших регіонів України, адже ця проблема типова для всіх. «Проблему треба зрушувати з місця, і ми це робимо», – зазначив голова комісії Володимир Токар.

На наступне засідання комісії мають запросити правоохоронців, аби заслухати про їхню роботу у цьому напрямку, адже на сьогодні - це їхня компетенція.