Профільна постійна комісія розглянула нагальні питання сьогодення

  13 квітня в адмінбудівлі Шосткинської районної ради відбулося засідання постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, будівництва, житлово – комунального господарства та підприємництва. Депутати розглянули проєкти рішень з питань, які планується внести до порядку денного позачергового засідання сесії районної ради з метою своєчасного забезпечення здійснення заходів, спрямованих на запобігання, виникнення та поширення  коронавірусної хвороби (COVID - 19).

  Зокрема члени комісії розглянули зміни до програми економічного і соціального розвитку Шосткинського району та зміни до районного бюджету Шосткинського району на 2020 рік.

  Начальник фінансового управління Ксенія Бардакова зосередила увагу депутатів на виділенні коштів для фінансування медзакладів райнону та соціальної сфери. Зокрема, у рамках районної програми підтримки та розвитку первинної медичної (медико-санітарної) допомоги в Шосткинському районі на 2020 рік  збільшені видатки по «Шосткинському районному центру первинної (медико-санітарної) допомоги»  у сумі 1000000,00 гривень для проведення профілактичних заходів для запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби на території Шосткинського району (забезпечення працівників медзакладів засобами індивідуального захисту). Для передачі іншої субвенції місцевим бюджетам, в тому числі: бюджету Шосткинської об'єднаної територіальної громади для придбання медикаментів та захисних засобів для запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби  для КНП «Шосткинська центральна районна лікарня» збільшено видатки у сумі 500000,00 гривень, а обласному бюджету Сумської області  - у сумі 20000,00 гривень для придбання костюмів біозахисту, захисних окулярів та масок для працівників пунктів постійного базування смт.Вороніж, с.Клишки та с.Івот Шосткинської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги КНП «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

  Збільшення видатків по Шосткинському районному територіальному центру соціального обслуговування на оплату праці (200 відсотків премії) для проведення виплат соціальним робітникам в період карантину, які безпосередньо надають послуги вдома громадянам похилого віку, особам з інвалідністю у сумі 290050,00 гривень та для придбання індивідуальних засобів захисту у сумі 11200,00 гривень.

  Після тривалого обговорення депутати висловили своє бачення щодо фінансування заходів, зазначених в проєктах рішень, та наголосили на необхідності першочергового вирішення питань, що стосуються роботи медичних закладів та заходів, направлених на подолання коронавірусної інфекції.