Пройти подумки Воронізькими стежками Пантелеймона Куліша

         13 червня 2019 року в смт Вороніж відбулася презентація путівника «Воронізькими стежками П.О.Куліша». Дане видання було підготовлено до друку членами Клубу за інтересами краєзнавчого напрямку  «Воронізький літописець» Шосткинської центральної районної бібліотеки.

          На заході були присутні народний депутат України Ігор Молоток, голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк, селищний голова Валерій Ястребов.  Не обійшли увагою це цікаве дійство члени громадської організації «Жіночий клуб «Відрада», священнослужителі, вчителі, мешканці смт Вороніж і просто поціновувачі творчості Пантелеймона Куліша.

         Захід розпочався з виконання директором Шосткинської районної ЦБС Наталією Одноліток пісні про рідний Вороніж, слова якої написала вона разом з Аллою Грязновою.

          Місцеві краєзнавці Наталія Міллер, Тетяна Рязанова та Сергій Сурело  розповіли про Воронізький період життя видатного письменника і презентували місця Вороніжу, пов’язані з життям і творчістю Пантелеймона Куліша. Учасникам заходу наочно було представлено великий банер з родоводом  родини Кулішів. Наталія Міллер розповіла про нові архівні знахідки, що дозволили встановити раніше невідомі дати та факти з життя родини Кулішів.

         Багато нових сторінок з історії містечка Вороніж ХІХ – ХХ століть та життя і творчості Куліша вдалося дізнатися завдяки цікавим розповідям члена Спілки письменників України Віктора Терлецького та члена Національної спілки краєзнавців України Олени Кужельної.

         У своїх виступах народний депутат Ігор Молоток та голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк  зупинилися на  основних здобутках у справі  підготовки до відзначення ювілею П.О.Куліша та висловили сподівання, що святкування 200-річчя видатного письменника відбудеться  в смт Вороніж на належному рівні.

         Усі присутні на заході одними з перших отримали в подарунок ще пахнучий друкарською фарбою путівник «Воронізькими стежками П.О.Куліша».