Реанімобілі Сумському обласному Центру екстреної медичної допомоги

Під час робочого візиту Міністр охорони здоров’я Віктор ЛЯШКО передав реанімобілі Сумському обласному Центру екстреної медичної допомоги

Сумщину з робочим візитом відвідав міністр охорони здоров’я України Віктор ЛЯШКО. Він побував у Сумському обласному центрі служби крові, Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Головний медик країни вручив відзнаки «Заслужений донор України», здав кров та передав п’ять автомобілів для Центру екстреної медичної допомоги. Це машини на базі «CITROEN JUMPER» та «MERCEDES-BENZ AMBULANCE». Усі авто – реанімобілі типу С, обладнані всім необхідним, щоб якісно надавати тяжкопораненим і потерпілим екстрену медичну допомогу, швидко і безпечно доправити їх до лікарні. В автомобілях є кисневі балони, кардіомонітори та дефібрилятори, електрокардіографи, апарати штучної вентиляції легень.

За словами керівника Центру екстреної медичної допомоги Сергія БУТЕНКА, з періоду масштабного вторгнення заклад отримав 32 автомобілі від МОЗ, благодійних організацій, міжнародних партнерів, які вже працюють на лініях. А загалом у Центрі 142 автомобілі. Оновлення автопарку відбувається стабільно.

«Потреба у спецтранспорті для роботи медиків є постійно, адже росіяни за 8 місяців пошкодили 90 і вкрали 366 «швидких» по всій країні. Міністерство намагається оперативно реагувати на ці потреби, адже від наявності транспорту і його стану залежить, чи зможуть медики вчасно виїхати на виклик, довезти пацієнта до лікарні, а значить – життя наших громадян. Окремо хотів би подякувати за роботу фахівцям екстреної медичної допомоги: своєю щоденною роботою ви вкотре доводите, що екстрена медична допомога – це привід для гордості та вдячності всієї країни», – наголосив Віктор ЛЯШКО. 

Очільники Сумщини – голова обласної ради Віктор Федорченко та керівник військової адміністрації Дмитро Живицький подякували міністру за візит і постійну увагу до Сумщини. «А ми, в свою чергу, на місцях не підведемо. У нас є команда. Ми працюватимемо для людей і задля нашої перемоги», - завірив Віктор ФЕДОРЧЕНКО.