Робоча зустріч голів районних рад

 

13 квітня 2021 року голова Шосткинської районної ради Вікторія Сокол взяла участь у робочій зустрічі голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка з очільниками районних рад Сумщини.

Учасники зібрання обговорили питання, що турбують жителів районів, і які потребують вирішення, поспілкувалися між собою, поділилися думками і напрацюваннями. Акцентували увагу на актуальних проблемах організації роботи, комунікації та співпраці між областю, районами та територіальними громадами.

Керівники районних рад повідомили, що наразі ситуація в районах залишається складною, оскільки в деяких з них досі немає голів районних державних адміністрацій, є проблеми з надходженнями бюджетних коштів, відсутністю чіткого розподілу повноважень між райдержадміністраціями і райрадами, комунікаціями з територіальними громадами тощо.

У ході зустрічі було звернуто увагу на низку проблем, що стоять перед громадами. Головна з них – пандемія коронавірусу, яка стоїть на заваді вирішення багатьох питань. Тим не менше, головним завданням залишається наповнення бюджетів, реалізація основних соціальних програм. Очільники рад повинні спільно вирішувати ці питання і допомагати один одному, працювати разом, виконувати обіцянки, працювати на результат і на благо людей. Тому важливо налагодити ефективну співпрацю між гілками влади для оперативного з'ясування всіх питань.

У ході зустрічі голові Шосткинської районної ради Вікторії Сокол та очільникам районних рад Сумщини були вручені посвідчення для вільного доступу до Верховної Ради України.