Розпочато навчальні збори 153 об'єднаного батальйону територіальної оборони

Голова Шосткинської районної ради Вікторія Сокол взяла участь у відкритті навчальних зборів з територіальної оборони, в яких беруть участь резервісти та військовозабов’язані Шосткинського району. Комплектування 153 об’єднаного батальйону територіальної оборони відбувалося силами Шосткинського, Ямпільського, Середино – Будського, Глухівського, Кролевецького військоматів.

  З вітальним словом до всіх присутніх звернулися голова Шосткинської районної ради Вікторія Сокол, голова райдержадміністрації Оксана Тарасюк, міський голова Микола Нога. З вуст очільників прозвучали слова подяки за мужність та бажання захищати рідну землю.

  Цього дня резервісти та військовослужбовці урочисто склали присягу на вірність ураїнському народові.

  Основною метою зборів є підвищення рівня готовності підрозділів територіальної оборони до виконання завдань за призначенням, відпрацювання порядку дій у разі настання воєнної загрози та вдосконалення в особового складу військових навичок та вмінь.

  У разі військових дій бійці батальйону охоронятимуть стратегічні об’єкти, чергуватимуть на блокпостах, допомагатимуть правоохоронцям перевіряти транспорт і документи громадян, які рухатимуться між населеними пунктами.

  Навчання триватимуть до 26 травня.