Депутати обговорили питання розвитку культури, охорони здоров'я та соціального захисту

Сьогодні в адмінбудівлі Шосткинської районної ради під головуванням очільника районної ради Віктора Долиняка,  відбулося пленарне засідання тридцять першої сесії. У роботі сесії взяв участь депутат Сумської обласної ради Володимир Пилипейко.

До порядку денного було внесено двадцять питань. У полі зору депутатів були питання розвитку культури, охорони здоров’я, соціального захисту, соціально – економічного розвитку та інші.

На початку засідання голова Госпітальної ради Шосткинського госпітального округу Олег Штогрин довів до відома депутатів план розвитку Шосткинського госпітального округу на 2019-2021 роки. Депутати одноголосно затвердили даний План розвитку госпітального округу.

Начальник відділу культури райдержадміністрації Ігор Антоневич доповів про стан виконання районною державною адміністрацією делегованих повноважень в частині забезпечення відповідно до законодавства  розвитку культури, сприяння відродженню осередків традиційної народної творчості та національно – культурних традицій населення  на території Шосткинського району.

Начальник відділу Державного нагляду за дотриманням санітаного законодавства Шосткинського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби у Сумській області Оксана Іщенко доповіла про дотримання санітарних правил застосування пестицидів та агрохімікатів на території Шосткинського району. Звернуто увагу всіх суб’єктів господарювання  району щодо дотримання санітарних норм при обробітку землі, адже подекуди поля знаходяться дуже близько до садиб громадян. З метою уникнення надзвичайних ситуацій та випадків отруєння худоби, бджіл сільськогосподарські підприємства під час обробітку полів отрутохімікатами повинні пам’ятати про додержання санітарних правил. З даних питань депутатами були прийняті відповідні рішення.

Депутати скористались можливістю використати частину коштів, передбачених на виконання депутатських повноважень у відповідності  до рішення районної ради  від 01 березня 2019 року , і спрямували їх на вирішення питань соціально – економічного розвитку громад  та надання матеріальної допомоги на лікування окремим мешканцям району. На дані цілі рішенням сесії районної ради були виділені кошти у сумі 542 тис.грн.

Також на сесії були розглянуті бюджетні та комунальні питання.