Порядок денний 10 сесії районної ради був доволі насичений

23 лютого відбулося пленарне засідання  десятої сесії районної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяли участь 34 депутата районної ради.

Порядок денний сесії був доволі насичений. На пленарному засіданні було розглянуто 34 питання

  Депутати заслухали інформацію керівника Шосткинської окружної прокуратури Андрія БАЙДАКА «Про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Шосткинської окружної прокуратури». Андрій БАЙДАК довів до відома депутатів, що впродовж звітного періоду вживалися заходи організаційного та практичного характеру з метою зміцнення законності та забезпечення правопорядку на території Шосткинського району, менше вчинено злочинів проти руху та експлуатації транспорту (52 проти 70), громадської безпеки (21 проти 36). У 2021 році окружною прокуратурою до суду скеровано 736 кримінальних проваджень за фактом кримінальних правопорушень, вчинених на території Шосткинського району.

   Депутати районної ради заслухали звіт голови Шосткинської районної державної адміністрації Віктора ГУБЕНКА з питань виконання районного бюджету Шосткинського району, програми економічного і соціального розвитку Шосткинського району за 2021 рік та делегованих повноважень.Віктор ГУБЕНКО акцентував увагу на основних питаннях соціально-економічного розвитку району та відповів на запитання депутатів районної ради.

   До відома депутатів були доведені показники виконання районного бюджету за минулий рік. До загального фонду надійшло  власних та закріплених  доходів   115973,63 гривень, при  затверджених  призначеннях  113163,00  гривень, виконання  становить 102,5 відсотка. Видаткова  частина загального фонду  бюджету   виконана  в сумі  10138442,58  гривень, при затверджених призначеннях 10617349,99 гривень, що складає 95,5 відсотків до затверджених призначень, 

   Депутати заслухали звіти про виконання низки районних цільових програм, зокрема: програми підтримки органів влади та реалізації заходів соціально-економічного розвитку Шосткинського району на 2021 рік, районної програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки, Програми відзначення Державних свят, визначних та пам’ятних дат у Шосткинському районі на 2021 рік та затвердили відповідні програми на 2022 рік.

   На сесії було прийнято рішення «Про окремі питання використання коштів районного бюджету для виконання повноважень депутатів Шосткинської районної ради у 2022 році», відповідно до якого фінансування виконання депутатами районної ради своїх повноважень здійснюється за рахунок вільного залишку коштів районного бюджету в обсязі десяти тисяч гривень на одного депутата.

   Прийняття даного рішення надає можливість депутатам використати кошти на надання матеріальної допомоги на лікування онкохворих та тяжкохворих мешканців Шосткинського району.

   В ході роботи сесії депутати внесли зміни до діючих районних цільових програм, розглянули комунальні питання та прийняли депутатські звернення.