Шанс на одужання: відкрито благодійний фонд для допомоги онкохворим

 

За особистої ініціативи голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка та за підтримки депутатського корпусу обласної ради засновано Благодійну організацію «Благодійний фонд «Здоров’я Сумщини».

В рамках цього проєкту розпочато збір коштів на проведення масштабного капітального ремонту приміщення Сумського обласного онкологічного диспансеру, придбання сучасного лінійного прискорювача для лікування онкохворих та створення умов для його встановлення – облаштування спеціального бункера.

Наразі на Сумщині понад 35 тисяч пацієнтів перебувають на обліку в онкологічному диспансері. Щороку новоутворення виявляють у 4,5 тисяч жителів регіону і більше 2,5 тисяч мешканців області щороку помирають саме від онкологічних захворювань.

Спеціальну онкологічну допомогу населенню Сумщини надає єдиний в області заклад – КНП СОР Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер, у якому чотири гамма-терапевтичних апарати 1986-1992 років випуску потребують негайної заміни. Термін їх експлуатації перевищив нормативний у два рази. Один з них знаходиться у неробочому стані і підлягає списанню.

Сам диспансер, на превеликий жаль, знаходиться у найбільш плачевному стані у порівнянні з іншими закладами цього спрямування. За браком коштів, у тому числі й через пандемію, пов’язану із COVID-19, держава не може забезпечити ні гідних умов лікування, ні придбання обладнання.

Голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко наголошує на тому, що, не дивлячись на усі фінансові труднощі, необхідно створити сучасні умови лікування для жителів області і для роботи лікарів, аби вони могли надавати послуги найвищої якості. «Для цього ми залучатимемо кошти з різних джерел, щоб люди отримували якісні медичні послуги», - зазначив спікер обласних парламентарів.

«Віктор Федорченко запропонував мені очолити фонд зі збору коштів на вирішення проблем онкологічного диспансеру. Я зустрічатимусь із керівниками територіальних громад, представниками аграрного сектору, бізнесу, очільниками підприємств, доноситиму важливість проблеми, аби вони долучалися до фінансуванні єдиного в області онкологічного закладу. Робота фонду буде прозорою і постійно надаватиметься звітність за використані кошти», - запевнила депутат облради, голова обласної ради професійних спілок Тетяна Євдокимова.

Депутати запрошують небайдужих представників бізнесу та громадськості долучитися до цієї ініціативи і збору коштів.

Реквізити «Благодійного фонд «Здоров’я Сумщини»

БО «БФ «Здоров’я Сумщини»

ПАТ АБ «Укргазбанк»

МФО 320478

UA103204780000026000924904604

Контактна особа: Ольга Миколаївна Юзефовіч - 0669556625

 

 

За матеріалами веб-сайту Сумської обласної ради