Шосткинський район очищений від непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин

Шосткинський район повністю очищений від непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин

Про це повідомили під час апаратної наради при голові облдержадміністрації Дмитру ЖИВИЦЬКОМУ

За словами виконуючої обов’язки директора Департаменту захисту довкілля та енергетики облдержадміністрації Ірини КАШПУР, протягом 2021 року Управлінням майном Сумської обласної ради проведено роботи щодо забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, утилізації чи видалення непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин та тари з під них на території Шосткинської, Роменської міських рад, Краснопільської, Степанівської, Хотінської селищних рад та Верхньосироватської, Миколаївської, Нижньосироватської, Юнаківської сільських ради Сумського району, Андріяшівської, Синівської, Хмелівської сільських рад Роменського району. Загалом передано на знешкодження 258,927 т хімікатів.

Наразі Шосткинський район повністю очищений від непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин. У Конотопському районі залишається – 3,47 т хімікатів, у Охтирському районі –15,275 т, з них 6,886 т – безгосподарні , у Сумському районі – 269,691, з них –253,177 т – безгосподарні та у Роменському районі – 8,4, що мають власника.

Голова облдержадміністрації Дмитро Живицький наголосив, що з метою планування проведення робіт зі знешкодження хімікатів з решти території області громадам необхідно провести детальну їх інвентаризацію.

 

 

За матеріалами веб-сайту Сумської обласної державної адміністрації