Собичівська сільська рада дбає про дошкільнят

На сьогоднішній день в Україні  дошкілля є невід’ємною частиною системи освіти. Це безперервний процес, який спрямований, в першу чергу, на різнобічний розвиток малюка. Під час відвідування дошкільного закладу дитина весь час знаходиться у колі своїх однолітків, що найкращим чином відображається на її комунікативних здібностях. Таку можливість отримали і дошкільнята с.Собичеве Шосткинського району.  В цьому питанні наочно, на конкретних справах, проявила себе тісна співпраця органів місцевого самоврядування села, району, а також  органів виконавчої влади і  територіальної громади.

         Собичівська сільська рада на чолі з сільським головою Віктором Романьком постійно опікується проблемами розвитку освіти на території села, і не лише тому, що сільський голова за фахом вчитель, який багато років очолював місцеву школу, а  головне  полягає в тому, що керівник та представники громади  розуміють: за дітьми – майбутнє.

Донедавна на території сільської ради  був розташований навчальний заклад – Собичівська загальноосвітня школа. Рішенням Шосткинської районної ради від 5 червня 2015 року Собичівська ЗОШ була реорганізована в Собичівський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Шосткинської районної ради Сумської області. Перш за все, це стало можливим завдяки ініціативі та зусіллям сільської ради. Було вирішено відремонтувати приміщення, розташоване поруч зі школою, та розмістити там дошкільний заклад. У 2015 році на ремонт з сільського бюджету були виділені кошти у сумі 277 тисяч  гривен. Частину коштів надали місцеві агрокомпанії та  підприємці.

У проведенні оздоблення внутрішніх стін будівлі прийняли участь представники територіальної громади – батьки дітей, що відвідують дошкільний заклад. Кімнатні стіни в дитсадку були розмальовані казковими сюжетами, квітковими візерунками. На полицях дитячих шаф з’явилися декоративні вироби, зроблені руками батьків, вихователів та самих маленьких вихованців. Для дитячого садка були придбані нові ліжечка.          В закладі забезпечене трьохразове харчування дітей. Заклад розрахований на 19 місць. Зараз дитячий садочок відвідують 16 дітей. Аби діти могли проводити час на відкритому повітрі поруч з будівлею дитсадка  побудовано дитячий ігровий майданчик. Кошти на його будівництво також були виділені з бюджету сільської ради.

         З часом маленькі вихованці поповнять лави учнів НВК, а це означає, що в такий непростий час, коли сільські некомплектні школи знаходяться під загрозою закриття, загальноосвітній заклад І-ІІІ ступенів в селі Собичеве має перспективи подальшого стабільного розвитку.