Стартував Проєкт УАРОР та ФАО з дослідження продовольчої безпеки в населених пунктах «сірої зони»

Стартував Проєкт УАРОР та ФАО з дослідження продовольчої безпеки в населених пунктах «сірої зони» (+ВІДЕО)
 
 Українська асоціація районних та обласних рад за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Розпочала Проєкт «Стан продовольчої безпеки в населених пунктах «сірої зони».
 Про це було оголошено сьогодні, 29 грудня, на Круглому столі УАРОР, в рамках якого обговорилися мета та завдання ініціативи.
 Як зазначив Президент УАРОР Сергій ЧЕРНОВ, метою Проєкту є дослідження стану продовольчої безпеки та соціально-економічної ситуації у населених пунктах, що знаходяться на відстані до 50 км від лінії фронту, кордону з росією або частиною Білорусії й налічували станом на 23 лютого 2022 року від 300 до 5000 жителів.
 Дослідження відбудеться шляхом опитування старост та, в окремих випадках, голів громад, що представляють 1560 населених пунктів.
 З поміж іншого, анкета націлена з’ясувати доступність до харчування та продовольства, стан інфраструктури та як вплинула війна, зокрема, на ситуацію з опалювальним сезоном та енергетичними ресурсами.
 «Результати дослідження будуть передані до ООН та дозволять влучно сформувати необхідну допомогу населеним пунктам та напрацювати шляхи вирішення проблем», — акцентував Президент УАРОР.
 Зазначимо, що участь в обговорені взяло керівництво ФАО в Україні, зокрема П‘єр ВОТЬЄ, Голова Офісу ФАО в Україні.
 Результати дослідження планується презентувати в кінці січня або на початку лютого 2023 року.
 Відео круглого столу:
 
https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR19t62tb1AArctOKbIb8PNILTO-ZuEWBJW9qFI1yRUCFF0gTJjw_ibwdgw&v=Z8FvFWou55k&feature=youtu.be