Сумщина отримала мобільний шпиталь

Нещодавно завдяки американському благодійному фонду в область надійшов пересувний мобільний шпиталь

Своєчасна та якісна медична допомога – це врятовані життя наших захисників, переконаний керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ.

«У медиків існує поняття «золотої години». Якщо за цей час поранений отримує кваліфіковану медичну допомогу, то шансів вижити і повністю відновитись у нього набагато більше. В умовах війни таку можливість забезпечують мобільні пересувні госпіталі», – зазначив він.

Мобільний шпитьль створений студентами будівельного факультету Техаського університету (США). Він обладнаний двома хірургічними столами, системою водозабезпечення, генератором. Також укомплектований ліками, перев’язувальним матеріалом, медичним одягом.

Пересувний шпиталь буде використовуватись як мобільна операційна для допомоги пораненим. Наразі шукають надійну платформу для його переміщення.

Дмитро Живицький запропонував сумським виробникам детально ознайомитися з облаштуванням госпіталю і висловив упевненість, що у нас є всі можливості налагодити власне виробництво подібної спеціалізованої техніки.